Převod peněz ze zahraničí do mBank

24.08.2008 21:40

 

Pokud potřebujete převést peníze na zahraniční účet nebo naopak a jste klientem mBank tak je v tom trochu zádrhel, protože mBank prozatím nemá funkční mezinárodní platby, proto nelze přímo převádět peníze ze zahraničních účtů přímo na účet mBank.

Pokud však ale tuto operaci nutně potřebujete provést, dá se to obejít několika způsoby, já jsem zvolil snad nejvýhodnější postup.

Je nutné mít zřízen účet na PayPal a mít tam přidánou platební kartu mbanky, pak už není nic jednodužšího než dané peníze nejprve převést na PayPal a následně na konto v mbance.

Poplatek je ve výsledku řádově nižší, než v které koli jiné bance která podporuje mezinárodní převod. Například do Komerční banky stojí převod minimálně 220 kč, dle nastavení platby. Jiné banky mají tuto transakci většinou ohodnocenou za 150kč.

Na situaci do Mbank se dá tedy ušetřit takto, plátce musí mít tedy také účet na PayPal a platbu musí provést z peněz které má na tomto kontu, potom je převod mezi PayPal na Osobním účtu zdarma. Pokud však posílá peníze jakoby z kreditní karty, je poplatek asi 5% + 0,3 eura.

Následně se platí na PayPal poplatek za převod mezi měnami, což je nutnost pokud máte veden účet v CZK, dle denního kurzu PayPal. V mém případě to bylo posílaná částka 45euro, poplatek 2,78euro za přijatou platbu na PayPal. Následně převod z PayPal na konto v mBance, do převáděné částky 3000kč je poplatek 30kč, platba proběhne do sedmi dnů.

V mBance již žádný jiný poplatek není, převod z PayPal na konto je totiž jako běžný výběr kartou.

Celkově mi tedy bylo odečteno zhruba 100kč, což mi přijde zajímavější než běžný převod v jiných bankách za částku minimálně 150kč plus poplatky za pohyb na účtu a podobné s tím spojené blbosti.

Anketa

Pomohl vám tento popis?

Ano (18)
56%

Ne (14)
44%

Celkový počet hlasů: 32